Фотоальбом

13 листопада 2015 року в ДнМК в гр. ОТ-12-1/9 викладачами С.Т. Ізюмською та А.В. Мальцевою  було проведене бінарне аналітичне заняття з дисциплін «Обробка металів тиском» та «Охорона праці в галузі».

Тема заняття: «Вплив досконалості технологічного процесу на безпеку праці в прокатному виробництві».

Тема була розкрита у вигляді ділової гри з елементом «слідчого експерименту».

Викладачі разом зі студентами змоделювали та провели виробничу нараду при головному прокатнику (ст. Рашавець А.), під час якої начальники цехів (Пятничко І., Школьний М., Гудзь А., Швед В.) звітували про стан технології та рівень шкідливих та небезпечних факторів на виробництві. В рамках ділової гри, внаслідок отриманої  під час наради екстреної інформації про нещасний випадок на виробництві з вальцювальником (Алієв Р.), була створена комісія (Кринична Т., Куцко В., Кравцова А., Рашавець А, Швед В.)   і проведене розслідування даного нещасного випадку. В ході розслідування студенти провели «слідчий експеримент» на лабораторному прокатному стані.

Проведення даного бінарного заняття сприяє формуванню у майбутніх фахівців необхідного рівня знань та умінь з технології обробки металів тиском та з правових й організаційних питань охорони праці, техніки безпеки, а також вихованню активної позиції щодо практичної реалізації головного принципу Конституції України — пріоритетності охорони життя та здоров’я працівників відносно результатів виробничої діяльності.