6 грудня у юнацькому відділі центральної міської бібліотеки відбулася #ГраСвітГромад – це перша українська настільна кооперативна стратегія у жанрі соціального симулятора. Ігрова механіка максимально наближена до реального життя і перемогти у грі можна лише кооперуючись та взаємодіючи.

У грі прийняли участь члени Молодіжної ради міста Кам'янське та представники технологічного, індустріального та металургійного коледжів. Представником нашого коледжу був голова Студентського парламенту коледжу Карпенко Андрій. Під час гри кожен учасник мав змогу спробувати себе в ролі міського голови. Учасники гри обрали стратегію розвитку “Щасливі люди”, завдання якої - збудувати школу мистецтв, ресторан та мати привабливість громади не нижче 5, при цьому у громаді був вже муніципалітет (лікарня, дитячий садок, центр зайнятості, школа і т.д). Під час гри гравці приймали важливі рішення, купували приватну власність у вигляді ресторанів, АЗС, перукарень, магазинів, ферм, земельні ділянки, церкви, бари, кафе. А найголовніше, що громада сучасної молоді, як з'ясувалось, була дуже дружньою, приймали всі разом рішення, разом поповнювали місцевий бюджет.

За підсумками гри громада молодих та активних здобула перемогу, побудувавши школу мистецтв, ресторан та здобувши показник привабливості громади 5.

Дякуємо учасникам та організаторам цієї гри.