18 жовтня 2018 року в навчальному корпусі № 3 коледжу було проведено об’єктове тренування з цивільного захисту за темою: «Дії керівного складу, формувань ЦЗ, персоналу та студентів при проведенні рятувальних та інших невідкладних робіт у ході ліквідації наслідків надзвичайної події техногенного характеру», в якому були задіяні 428 викладачів, студентів та співробітників коледжу.

Керівництво тренуванням здійснювали заст. начальника цивільного захисту коледжу, голова евакуаційної комісії Дроздова І. В. та начальник штабу цивільного захисту Савостін О. В.

В підготовці та проведенні об’єктового тренування брав участь представник Кам’янських курсів 2 категорії НМЦ ЦЗ та БЖД у Дніпропетровській області   ст. МВН Яровий О. А.

В ході об’єктового тренування з ЦЗ керівний склад, працівники формувань, викладачі та студенти коледжу отримали необхідні навички в діях при виникненні надзвичайної події техногенного характеру. 

За рівнем підготовки керівного складу та працівників формувань ЦЗ, їх діями в умовах надзвичайної події та по ввідним, укомплектованістю засобами захисту, якістю розроблених документів об’єктове тренування з цивільного захисту в ПДМК оцінено на - «ДОБРЕ».