21 лютого в Кам'янському відбувся міський фестиваль військово-патріотичної пісні «Солдати миру». У заході взяли участь представники учнівської та студентської молоді вищих і професійно-технічних навчальних закладів міста.

Фестиваль проходив на базі металургійного коледжу. У конкурсній програмі заходу було представлено 17 вокальних номерів, які супроводжувалися тематичними презентаціями. У якості почесних гостей на заході були присутні члени ветеранських організацій Кам'янського, учасники бойових дій в Афганістані та в зоні проведення антитерористичної операції.

Фестиваль урочисто відкрила директор департаменту з гуманітарних питань міської ради Тетяна Онищенко. «Такий фестиваль проходить в Кам'янському вперше, і, сподіваємося, відтепер для нашого міста він стане традиційним. Адже пісня завжди була потужним консолідуючим фактором, а український народ сьогодні як ніколи потребує єднання », - зазначила вона.

На святі були присутні почесні гості: голова Заводської районної організації ветеранів Михайло Фенчін; голова відділення малолітніх в'язнів фашистських концтаборів - Алевтина Шевченко; учасник локальних воєн, голова комісії з патріотичного виховання Заводської районної організації ветеранів Анатолій Білоконь, воїни-афганці, представники ГО "Патріот 2015» та ін.

Журі фестивалю, до складу якого увійшли директор Дитячої музшколи №1 Леонід Волощук, заступник директора з дитячо-художньої творчості Центру позашкільної роботи та дитячої творчості - Олександра Логвина, голова Молодіжної ради міста - Аліна Жиронкина, викладач ДМШ № 1 - Мирослава Стасюк, був відзначений високий рівень підготовки учасників фестивалю

За рішенням журі переможцем міського фестивалю військово-патріотичної пісні «Солдати миру» став студент державного технічного університету Дмитро Євтєєв, який отримав диплом, статуетку та головний приз - радіомікрофон. Всіх учасників фестивалю нагородили дипломами та пам'ятними статуетками.

.           В кінці заходу до молоді звернулися почесні гості подякували молодь за яскраві виступи, незабутні емоції та враження, які всім присутнім подарували конкурсанти фестивалю.