З 4.11 2019 по 8. 11. 2019 в металургійному коледжі викладачами ПЦК філологічних дисциплін був проведений Тиждень комісії, приурочений до Дня української мови та української писемності, яке святкують 9 листопада.

04.11.2019 року до Дня писемності і української мови відбулася тематична зустріч «Україна – моя Батьківщина» з українською поетесою і прозаїком, членом поетичної студії м. Кам’янського «Факел», членом регіональної спілки письменників Придніпров’я Коверзою Валентиною Матвіївною. Поетеса читала свої вірші про українську мову, про війну на Сході України, про Батьківщину. Студенти із задоволенням її слухали. Організувала захід викладач Алтухова І. М.

04.11.2019 року до Дня писемності і української мови викладач Белевцова В. І. підготувала і провела захід у формі літературно-поетичної вітальні «Поезія єднає серця». На заході студенти ознайомились з творчістю сучасних українських поетів: Юрій Андрухович, Оксана Забужко, Сергій Жадан, Юрій Іздрик. Лунали поетичні вірші, демонструвались презентації про сучасних українських поетів. Юнаки і дівчати співали українських пісень.

6.11.2019 викладач Алтухова І. М. провела літературно-історичний перфоманс «Як тебе не любити, коледже мій!», присвячений 90-річниці з дня народження ПДМК. Студенти групи ОРМП-19-2 виступали перед студентами групи ВС-19, читали вірші, присвячені коледжу, пригадували його історію, переглядали фотографії студентів різних періодів існування коледжу, вшанували пам’ять всіх, кого вже немає, і хто причетний до історії коледжу.

6.11.2019 викладач іноземної мови Лапа О. Є. підготувала і провела конкурс на кращого перекладача серед студентів II курсу.

7. 11. 2019 викладач Тонконог І. В. провела літературно - віртуальну подорож «З любові і муки народжений», присвячена ювілею Григора Тютюнника.

8.11. 2019 викладач англійської мови Лапа О. Э. підготувала і провела, пізнавально – розважальний захід «Англійське чаювання»

Протягом тижня, з 4.11.2019 – по 8.11.2019 був проведений серед студентів I, II, III курсів I етап Міжнародного літературного конкурсу імені Тараса Шевченка за темами: «Родинні цінності за творами української літератури» або «Скиньте з Шевченка шапку та отого старого кожуха, відкрийте в нім академіка ще й одчайдуха», переможницею якого стала Рижук Єлізавета (ОРМП – 19 – 1).